donderdag 16 februari 2012

Govcert/NCSC en geld.

Als er één feestje was in 2011 waar ik graag bij had willen zijn dan was het het symposium georganiseerd door Govcert. Een bizarre line-up van sprekers en niet de minste, onder andere
- Brian Krebs
- Mikko Hypponen
- Misha Glenny
Werden naar NL gehaald om een verhaaltje te vertellen. En dat alles niet voor niets natuurlijk, 240.000 euro mocht het feestje kosten, dat ook wel werd omschreven als "een leuk feestje voor vrienden van Govcert". Ik was niet uitgenodigd.
Na het lezen van dit nieuws bericht, waarin Govcert, dat inmiddels is overgegaan in Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), verteld dat zij 10.000 euro blijkbaar teveel vinden om historische data, verzamelt in de periode 2000 t/m 2008, beschikbaar dan wel raadpleegbaar te houden, breekt mijn klomp volledig. Het is nota bene een ad interim, je weet wel, zo eentje met een maand salaris van 10.000, die deze uitspraken doet.


Het lijkt me van vitaal belang dat dergelijke organisaties hun historische data kunnen raadplegen. Als we op deze manier omgaan met gedane ervaring kunnen ze in Japan net zo goed alle huizen weer van bakstenen gaan maken...
Enfin, het zal me een worst wezen of NCSC nu wel of niet bij de data kan, maar alsjeblieft, nodig mij volgende keer gewoon uit voor zo'n vet feestje!

1 opmerking: