donderdag 10 november 2011

Twitter data Rop Gonggrijp (Inclusief DM's) overhandigt aan FBI

Schokkend nieuws: De Iraanse overheid luisterd zijn burgers af. De wereld in rep en roer.

Echter wanneer de Amerikaanse overheid gegevens van zijn burgers wil opvragen wordt je als Amerikaans bedrijf daar simpel weg toe verplicht.
Zo bepaalde vandaag een Amerikaans rechter dat alle twitter data van de personen Rop Gonggrijp (NL), Jacob Appelbaum (NL) en Birgitta Jonsdottir moeten worden overhandigd aan het ministerie van Justitie. Hieronder vallen ook alle prive berichten die via dit medium zijn verstuurd. Gelukkig niet de inhoud, maar wel naar wie en de datum wanneer deze verzonden zijn.
Concrete verdenkingen richting deze personen zijn er niet. Deze data wordt slechts opgevraagd ten behoeve van het onderzoek naar de zogenaamde "Collateral Murder".
Van Wikipedia:
Te zien is dat elf Iraakse burgers gedood worden, onder hen twee medewerkers van persbureau Reuters: fotojournalist Namir Noor-Eldeen (22 jaar) en zijn chauffeur Saeed Chmagh (40 jaar). Na een tweede aanval kwam het totaal aantal dodelijke slachtoffers op achttien.
Soldaat Bradley Manning wordt verdacht van het lekken van deze video. De omstandigheden waarin Bradley wordt vast gehouden hebben inmiddels de internationale aandacht getrokken van onder andere Amnesty International. Welke vind dat Bradley "onmenselijk" behandelt wordt.

Duidelijk moet zijn dat de drie personen, ooit werkzaam voor WikiLeaks, geen enkele strafbare verdenkingen aan hun broek hebben. Zij hebben slechts geholpen bij het publiceren van de video. Het is dan ook bijzonder te noemen dat alle data van deze personen aan de Amerikaanse overheid moet worden overgedragen, en dit brengt zeker de vrijheid van meningsuiting in het geding.


Het enige dat Bradley heeft gedaan, is de wereld de waarheid vertellen.

4 opmerkingen:

  1. Are you looking for free Google+ Circles?
    Did you know you can get them AUTOMATICALLY & TOTALLY FREE by using Like 4 Like?

    BeantwoordenVerwijderen