Labels

woensdag 29 februari 2012

Vragen uurtje nav gehackte videoconference systemen defensie

Vandaag was het tijd voor vragen naar aanleiding van mijn eerdere blog over de videoconference systemen van defensie die eenvoudig te hacken zijn.
De uitzending is hieronder terug te kijken, de vragen beginnen op 24:20
Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Ik wil hierbij graag reageren op enkele suggestieve uitspraken van minister Hillen.
Allereerst suggereert de minister dat het artikel in De Volkskrant niet op waarheid berust, zo zegt de minister dat niet de top is gehackt. Nu zijn er natuurlijk verschillende opvattingen over wat de 'top' is, maar mijns inziens valt een directeur daar zeker onder. En het initiële systeem dat gehackt is was dat van A.J. de Waard. En zoals te zien op de pagina van defensie zelf, is deze persoon Directeur. Hoeveel 'top' wil je hebben?

Ten tweede beweert de minister dat de gehackte videoconference systemen van het onderhoudsbedrijf van de koninklijke marine zijn. Maar sinds wanneer liggen er schepen op een luchtmacht basis? LCW @ Woensdrecht brengt ons namelijk keurig bij de luchtmacht.
En in de "Warroom" in Den Haag krijgen de onderzeeërs zeker hun laatste likje verf?

Verder is het een keurige speech van minister Hillen die ook netjes hand in eigen boesem steekt. Echter vind ik het niet fijn hoe hij De Volkskrant neerzet, er is namelijk diepgaand onderzoek gedaan naar de feiten en alles is dubbel gecheckt. Ik kan hier de exacte ip adressen publiceren zodat iedereen de feiten te zien krijgt, maar ik doe dat niet. Omdat de minister De Volkskrant nu lichtelijk neerzet als een krant die feiten aandikt, dik ik gelijk ook even wat feiten aan. Zo zegt de minister dat het interne netwerk nooit gevaar heeft gelopen en dat men aan bewust wording werkt.
Nee minister Hillen, het interne netwerk loopt nooit gevaar, en u moet zeker aan bewust wording werking. Downplayen en zeggen dat een krant vooral overdrijft werkt niet. Want ook ik kan overdrijven, en geloof me, onderstaand screenshot laat ook uw wenkbrauwen fronsen.

4 opmerkingen:

  1. Call me naive maar wat heeft een screenshot van 2005 hiermee te maken? Of doel je op het algemene feit dat het interne netwerk "niet geheel" waterdicht is?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat laatste. Als usernames van de beheerderaccount simply on the webz te vinden zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Rickey, zou je mij een mailtje willen sturen. Het gaat om een verhaal over hacken voor de Nieuwe Revu. Ik zou je er graag een aantal vragen over stellen. mitchell.daamen@sanomamedia.nl.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Everyone!

    We have USA fresh & Verified SSN Leads with best connectivity score
    All info checked & genuine

    Info in LEADS
    First Name | Last Name | SSN | Dob | DL Number |Address | State | City | Zip | Phone Number | Account Number | Bank NAME

    *Price for SSN lead $2
    *You can ask for sample before any deal
    *If anyone buy in bulk, we can negotiate
    *Sampling is just for serious buyers

    ==>ACTIVE & FRESH CC FULLZ ALSO AVAILABLE<==
    ->$5 PER EACH

    LIMITED DATA AVAILABLE
    ->Hope for the long term deal
    ->Interested buyers contact me fast

    Whatsapp > +923172721122
    Email > leads.sellers1212@gmail.com
    Telegram > @leadsupplier
    ICQ > 752822040

    BeantwoordenVerwijderen